Skip to content

Formació a l’ACAB: quan els TCA entren a casa

2015 març 8
by Maria

Avui fa una setmana vaig poder assistir al taller de formació per famílies que organitza l’ACAB  en condició d’oient. Tot i ser una activitat dirigida a famílies l’associació m’hi ha convidat com a col.laboradora del bloc Amb llum pròpia

Un dels objectius que em movia a ser-hi era copsar de primera mà les problemàtiques actuals de les famílies que a dia d’avui lluiten contra un TCA. D’ençà que jo vaig superar la malaltia el context socio-econòmic ha canviat molt arrel de la crisi i les malaurades retallades, també els tractaments han avançat, igual que la recerca al voltant dels mateixos; també la incidència dels diferents trastorns a les diferents edats també és més viva que mai.

He pogut viure, en segona persona aquesta vegada, les angoixes i els neguits que es mouen els cors d’aquests acompanyants silenciosos, preocupats, per la vida i el benestar de les persones malaltes. Ha estat revelador ser ara a l’altra banda del desert que és la malaltia. Lluny dels pensaments irracionals i a prop de la serenor pròpia dels professionals de l’ACAB que amb un encert extraordinari acompanyen les famílies; també posant al servei de qui vulgui utilitzar-lo el meu testimoni de superació.

Una vegada més hem recordat que el meu testimoni és justament això: una experiència que pot aportar esperança i força però amb el limitant lògic de no poder extrapolar la meva situació de malaltia a una altra que, necessàriament, és diferent. Cada persona que emmalalteix és diferent; tot i respondre a uns patrons de conducta conserva aquest caràcter propi que el fa especial i per això ha de construir el seu camí de malaltia i de curació.

Al sortir de la sessió m’he endut un munt de sensacions: des de l’empatia impossible de contenir amb al patiment de la gent amb qui m’he trobat, la constatació de que els trastorns de la conducta alimentària són dolor infinit i també admiració cap a aquestes famílies que, com la meva en el seu dia, lluiten amb una força titànica contra l’anorèxia i a favor del benestar de les seves estimades filles. Gràcies!

Comments are closed.