Skip to content

“Si no menges res, deixes de ser”

2013 novembre 9
tags:
by Maria

Aquesta ampolla d'aigua representa el que dinaria una persona malaltaFa mesos, potser anys (!), que no escric en aquest espai. I em proposo revertir aquesta tendència; perquè aquest és un espai que m’encanta i em fa sentir a prop dels lectors. A veure si aconsegueixo el meu propòsit. Us animo a que comenteu el que dic, a veure si així m’ajudeu a mantenir-me més connectada…

El motiu pel qual he ‘tornat’ és la nova campanya que ha engegat l’ACAB.
http://www.acab.org/ca/noticies/2013/10/31/el-teu-dinar-es-nomes-una-ampolla-d-aigua-si-no-menges-res-deixes-de-ser-tu-campanya-de-prevencio-de-l-anorexia-i-la-bulimia

El motiu d’aquesta és acostar, de nou, a la societat la realitat de totes i tots els malalts d’anorèxia, bulímia o altres trastorns alimentaris. I la manera és prou reveladora: la distribució d’ampolles d’aigua com a mostra de del que es pot acabar convertint en el dinar o el sopar de moltes persones malaltes.
Al vídeo de presentació de la companya hi apareixes entrevistats alguns joves que parlen de com la sorpresa d’una ampolla inesperada al restaurant de la seva facultat els ha fet prendre consciència de com de deseperada i desesperant pot arribar a ser la no-alimentació a la qual es sotmeten els malalts.
He de dir, però, que el que més m’agrada aquesta idea és el concepte: l’essència que destil.la. “Deixar de ser” apel.la al sentit més profund de la vida i permet fer conscient a qui rep el missatge de la trascendència d’aquestes greus malalties mentals. Segons la meva manera de veure-ho, apropa als ciutadans, joves i grans, la realitat del que suposa la instatisfacció corporal extrema, les poques ganes de viure que amaguen aquests trastorns que poden semblar molt més superficials del que són realment. No només és el menjar, és el que hi ha al darrere del que suposa no alimentar-se, no “ser”.